Het laatste nieuws treft u ter linkerzijde aan in de verslagen van onze vergaderingen en in het overzicht van onze adviezen.

________________________________________________________________________

Informatie over toegankelijkheid in app Ongehinderd
Kun je in een elektrische rolstoel goed je weg vinden in de bibliotheek? Bij welk museum is er een rondleiding voor mensen met een visuele beperking? Waar kan ik parkeren met een gehandicaptenkaart? Welk theater beschikt over een ringleiding? En welk restaurant heeft een invalidentoilet? Deze informatie is nu ook voor onze gemeente gebundeld in de app Ongehinderd.

Ongehinderd zet zich met een app en een website in voor een toegankelijker Nederland. Dit doen zij door informatie te verzamelen over de toegankelijkheid van voorzieningen en publieke locaties. De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft in samenwerking met de Participatieraad en het Platform gehandicapten vanaf 3 december 2018 deze app in onze gemeente gelanceerd. De gemeente heeft tientallen openbare locaties laten opnemen in de app. Daarnaast kunnen gebruikers nu ook zelf locaties toevoegen en informatie over de toegankelijkheid delen. Help ons informatie over toegankelijkheid beschikbaar te maken voor een toegankelijker Leidschendam-Voorburg en download de app! 

Meer informatie over Ongehinderd kunt u vinden op www.ongehinderd.nl.
 
 
Download de app